SPOED: 06 89 99 08 35

Zwanger

Werkwijze en schema basiscontroles

Als je weet dat je zwanger bent kan je direct een afspraak bij ons maken. We vinden het fijn als je rond 7-8 weken zwangerschap bij ons komt. We maken een afspraak voor het intakegesprek en de 1e echo. Bij het intakegesprek nemen we samen de persoonlijke gegevens door die je vooraf hebt ingevuld op de vragenlijst. Deze sturen we op als je bij ons bent aangemeld. Dit doen we om een goed beeld te krijgen van jouw persoonlijke situatie. Hierna maken we een persoonlijk zorgplan dat gebaseerd is op het schema van de basiscontroles die je hieronder ziet staan.

Img

Tijdens elke basiscontrole luisteren we naar het hartje, meten we je bloeddruk en gewicht en doen we een uitwendig onderzoek van je buik. Zo bepalen we de groei en het welzijn van je kindje. Vanaf 27 weken meten we de groei van je kindje aanvullend met de GROW-methode. Bij deze methode houden we rekening met je postuur (gewicht, lengte en afkomst). We meten de lengte van je buik en zetten dit in jouw grafiek. Samen met het aanbod van extra echo's krijgen we de meest optimale groeicontrole van jullie kindje. Een groeivertraging wordt hierdoor het snelst opgespoord.Img

Tijdens de controles zullen we samen aandacht en tijd besteden aan de veranderingen die horen bij deze nieuwe fase in jullie leven. Als verloskundigen geloven we in de natuurlijke kracht die iedere vrouw heeft en willen jou en je partner met persoonlijke begeleiding en aandacht het vertrouwen geven dat je hiervoor nodig hebt.

We moedigen je aan al je vragen aan ons te stellen. Ben je ergens onzeker over, vind je het zwaar of heb je klachten, hulp nodig bij de keuze voor voeding of de plaats van bevalling, zie je op tegen de bevalling of heb je andere vragen? Stel ze gerust want alle soorten vragen zijn belangrijk en we bespreken ze graag met je.Gebruik onderstaande knop voor een overzicht van alle controles.

Naar overzicht controles....

Wij gaan je helpen je goed voor te bereiden op de bevalling.

Img