Bad­bevalling

Badbevalling

In bad kan je makkelijk verschillende houdingen aannemen, omdat je geen zwaartekracht voelt. Daarnaast heeft het water een ontspannende en pijnstillende werking. Het beste moment om in het water te gaan, is bij ongeveer 5 centimeter ontsluiting. Op dat moment worden de weeën sterker en is de pijnstillende werking van het water het grootst; de actieve fase. Bij de geboorte van je kindje moet het water rond de 37 graden zijn.

Belangrijk is om naast het bad ook een badthermometer aan te schaffen, zodat we de temperatuur van het water in de gaten kunnen houden. We raden aan om in de buurt van het bad ook een bed te plaatsen, als het nodig is, kun je hier direct op gaan liggen. Tijdens het bespreken van je bevalplan bespreken we ook alles over een badbevalling.
www.oerbron.nl
 
Bevalbad kopen of huren
We raden je aan een speciaal bevalbad te kopen of te huren. Een normaal bad is over het algemeen te smal om in te bevallen In een bevalbad heb je meer ruimte en dus bewegingsvrijheid. Ook kan je om een bevalbad heen lopen. Je kan kijken op de website: www.bevalbaden.nl


Terug