Miskraam

Miskraam


20% van alle zwangere vrouwen heeft bloedverlies tijdens de eerste periode van hun zwangerschap. 10% van de vrouwen krijgt uiteindelijk een miskraam. De eerste maanden van je zwangerschap kan je je onzeker voelen en als je daarnaast ook bloedverlies hebt wordt dit vanzelfsprekend meer. Ben je onzeker over een mogelijke miskraam of ervaar je hiervan symptomen neem dan alsjeblieft contact met ons op. Wij zullen dan een echo maken. Vanaf 6 weken kunnen wij goed zien of het hartje klopt. Voor de 6e week kunnen wij dat nog niet goed zien en dus ook niet vaststellen of je wel of geen miskraam hebt.

Als er geen hartje klopt is er sprake van een miskraam. Soms komt een miskraam vanzelf op gang en hebt je verder geen hulp nodig. Maar als dit niet gebeurt dan kunnen we je, als je dat wilt, helpen met medicijnen of een curettage.
We willen jullie graag helpen bij het verwerken van een miskraam. Een miskraam heeft vaak een grote impact en verdient een goede verwerking. Er zijn verschillende manieren die kunnen helpen om verwerking makkelijker te maken en een plekje te geven.
Wij willen je graag ondersteunen en hulp verlenen bij een miskraam. Ook zijn andere mogelijkheden om troost te vinden.

www.miskraambegeleiding.nl
www.degynaecoloog.nl/onderwerpen/miskraam-het-krijgen-van-een
www.deverloskundige.nl/miskraam
www.24baby.nl/zwanger/miskraam/wat-is-een-miskraam
www.miskraamverwerken.nl


Terug